Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

 Και η αιώνια εκκρεμότητα της ιστορίας

 

Από τον Νώντα Κούκα

Μη – Λήψη – Επιλογής

Στο ορατό σύμπαν, όπου δεσπόζει η <ανόητη> πληροφορία (: ούτε αληθές ούτε ψευδές), ασφαλώς κυριαρχεί – ως εκ τούτου – η παντοτινή εκκρεμότητα. Αυτό σημαίνει ότι: φαίνεται να μην αρχίζει τίποτε- και να μην τελειώνει τίποτε. Την αέναη τούτη εκκρεμότητα έχουμε μάθει να την αποκαλούμε <αιωνιότητα>. Αρα, η αιωνιότητα μπορεί να οριστεί ισοδύναμα ως μη-λήψη-επιλογής. Δηλαδή πάντα  εκκρεμεί η σωστή επιλογή του κατάλληλου συνειδησιακού q-bit, που θα στρέψει οριστικά το ορατό σύμπαν της <ανοησίας> προς το αόρατο σύμπαν της αλήθειας.

Αβίαστα λοιπόν συνάγεται πως ό,τι ονομάζουμε <ιστορία> δεν είναι παρά η αφήγηση αυτής της παραμόνιμης εκκρεμότητας. Κοντολογίς  η ιστορία αποτελεί το ενδιαίτημα, όπου στεγάζεται η διήγηση της αιώνιας ανοησίας που διέπει (προς το παρόν, ελπίζουμε;) το ορατό συμμετοχικό σύμπαν. Αίφνης, μία απολύτως εύστοχη επιλογή θα μπορούσε να διακόψει την παροχέτευση του <όχι> (δηλαδή, του ψεύδους και της ανοησίας) και να ξεχυνόταν σαν χείμαρρος το <ναι> της αλήθειας και του νοήματος.

Κάτι τέτοιο αυτομάτως θα σταματούσε την αυθαίρετη διήγηση του ιστορικού ψεύδους και θα επέτρεπε την αν-ιστορική αναγέννηση του όντως όντος και την επανεκκίνηση μίας υπερ-ιστορικής ανθρωπότητα

04 / 06 / 2017

Advertisements

Posted on Ιουνίου 4, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: