Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

  1. Από τον Νώντα Κούκα 
  2. (ΣΚΈΨΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Θ. ΧΑΛΚΙΑ- ο κήρυκας της παγκοσμιοποίησης)
  3. Και κάπως έτσι έχει πια σχηματοποιηθεί ο εθνολαϊκισμός ως η αριστεροδεξιά του Κυρίου. Τούτος είναι μια σοβαρή οπισθοχώρηση που ισχυροποιεί το Κράτος, το έθνος, και το κεφάλαιο το ίδιο. Με δεδομένο το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο προωθημένος σύγχρονος καπιταλισμός έχει υπερβεί τον κλασικό ιμπεριαλισμό ως ανώτατο στάδιό του, και μετασχηματίζεται σταδιακά σε «εικονικό» και «άυλο» καπιταλισμό, τον καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτο και επισφαλή, αφού ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να εξαχνωθεί από την εκθετική αύξηση της πρωταρχικής αντίθεσης που ενυπάρχει στο DNA του: χρηματοπιστωτικό (αντικοινωνικό) – παραγωγικό (κοινωνικό) κεφάλαιο.

    Κοντολογίς, χρειάζεται οπωσδήποτε την επιστροφή στο κράτος-έθνος για να μπορέσει να αναδιπλωθεί και έπειτα να ξετυλιχθεί και πάλι εξ υπαρχής, μέσω ενός ανανεωμένου και αναβαθμισμένου «μετα-ιμπεριαλισμού». Άλλωστε, αυτό είναι το τέρας του νέου ιμπεριαλισμού που κυοφορεί ο νεοφιλελευθερισμός: η αντιδραστική/ψυχαναγκαστική αναδίπλωση στο παραδοσιακό εθνικό κράτος. Να η κρυφή παγίδα που στήνει ο γερο-νεοφιλελευθερισμός στους λαούς όλου του κόσμου, όσο παραμένουν ακόμα λαοί: η επιστροφή στα παλιά του προνόμια.

    Ο (δήθεν) αντι-ιμπεριαλισμός λοιπόν του παμπόνηρου εθνολαϊκισμού είναι μια κωλοτούμπα που προτείνει ο νεοφιλελευθερισμός, ο οποίος πνέει τα λοίσθια• κωλοτούμπα την οποία δικαιούται να κάνει η μάζα, σαν «λαός» που είναι, καθώς ξεγελιέται. Αυτό είναι αναμενόμενο και κατανοητό. Η Αναρχία όμως δεν δικαιολογείται να κάνει τέτοια κωλοτούμπα. ΤΟ ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Θ. ΧΑΛΚΙΑ, ΜΑΛΛΟΝ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΙΣΤΗΣΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ 29-1-2017

Advertisements

Posted on Ιανουαρίου 29, 2017, in Uncategorized. Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: