ΤΑ ΑΞΙΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Από τον Νώντα Κούκα

Σύμφωνα με τον καθηγητή αστροφυσικής Lawrence Krauss αν τα κοσμικά αξιόνια ξεκινούν τη ζωή τους ως άμαζα σωματίδια, δεν υπάρχει κανένα ενεργειακό κόστος για την πλήρωση του κενού με μια μηδενική πυκνότητα αριθμού τέτοιων σωματιδίων. Τώρα, σχετικά με την κινητική τους συμπεριφορά, οποιοδήποτε άμαζο σωματίδιο κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Ειδικότερα η ενέργειά του δεν καθορίζεται από τη μάζα του αλλά από τη συχνότητά του (ή το μήκος κύματος) καθώς κινείται με την ταχύτητα του φωτός. Άμαζα σωματίδια με αυθαίρετα μεγάλο μήκος κύματος έχουν αυθαίρετα μικρές συχνότητες, και συνεπώς διαθέτουν αυθαίρετα μικρές ποσότητες ενέργειας. Εφόσον δεν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, ή αλληλεπιδρούν ασθενώς, μπορώ να τοποθετήσω όσα από αυτά θέλω σε ένα πολύ μεγάλο κουτί. Δεν θα κοστίσει τίποτα σε ενέργεια.

Αν λοιπόν το πεπρωμένο του σύμπαντος είναι η προοδευτική εξάχνωσή του, μέχρις ότου περιέλθει στην άφατη αλλά εξαίσια αχλή του τοπολογικού του αναλλοίωτου για πάντα, τότε γιατί και η ίδια η έννοια του Πολιτισμού του να μην ακολουθεί την ίδια πορεία; Να καταλήγει δηλαδή μέσα από τη μαύρη και τη μωβ φωτότρυπά του (όπως έχουμε δείξει) στην αιώνια χρυσή φωτόσφαιρά του. Έτσι, οι εκδηλωμένοι πολιτισμοί οφείλουν να γίνονται ολοένα και πιο ενεργειακοί, δηλαδή όλο και πιο απομαζοποιημένοι∙ συνεχώς πιο ραφιναρισμένοι, όλο και πιο φινετσάτοι. Μόνον έτσι, περνώντας κοντολογίς από την εποχή της υλοενεργειακής τους βαριάς ιστορίας προς τη μεσοβέζικη ενεργειακή ωρίμαση του Πολιτισμού, οι επιμέρους κοσμικοί πολιτισμοί μπορούν να περάσουν στο στάδιο της καθαρής πληροφορίας και άρα στη χρυσή εποχή της αόρατης τοπολογικής τους ένδειξης.

Και όπως ξαναείπαμε, το τοπολογικό αναλλοίωτο τόσο του ίδιου του σύμπαντος όσο και κάθε καταληγμένου αόρατου πολιτισμού, κατά πάσα πιθανότητα κείται στο βάθος, στον πυρήνα της μαύρης τρύπας του Απείρου. Κατά συνέπεια, κάθε μαύρη τρύπα του σύμπαντος που δεν είναι παρά εκδηλωμένες-σπασμένες συμμετρίες της μαύρης τρύπας του Απείρου, δηλαδή της υπερσυμμετρίας πριν εκδηλωθεί η πρωταρχική μονάδα, στις απαρχές του σύμπαντος, αποτελεί ακριβώς και έναν ιστορικά καταληγμένο, αλλά συγχρόνως και πολιτιστικά επιτυχημένο, πολιτισμό του σύμπαντος.

INVISIBLE LIMITS

Νώντας Κούκας

20/3/2015

Advertisements

Posted on Μαρτίου 20, 2015, in ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: